@albertmercade | Journalist & writer

Albert Mercadé Massó (Tarragona, 1988). Llicenciat en Periodisme i Enginyer en Telecomunicacions per la Universitat Rovira i Virgili, i Màster en Comunicació Social i estudis de doctorat a la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat com a periodista a Televisió de Catalunya, Tarragona Ràdio i la televisió TAC12, i com a gestor cultural al Centre de Cultura i Memòria del Born de Barcelona, on va coordinar el cicle de pensament i reflexió DO Europa.

Des de l’any 2016 treballa de periodista a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Actualment dirigeix Els Matins de TV3. Prèviament va coordinar i sotsdirigir el programa El Matí de Catalunya Ràdio. Ha estat periodista i guionista al programa Crims, amb Carles Porta. L’any 2022 ha estat l’enviat especial de Catalunya Ràdio a la guerra d’Ucraïna.

Professor de Periodisme i Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, també col·labora regularment com a articulista al Diari de Tarragona. Ha publicat els llibres Del Procés a la revolta, crònica en primera persona dels dies que els carrers van dir prou (Pagès Editors, 2020), I ara, què? Carta de navegació per la Catalunya de després del Procés (Pagès Editors, 2019) i editat, conjuntament amb la periodista Mònica Terribas, el llibre DO Europa, converses sobre la identitat europea (La Magrana, 2015).

Site Footer